Geri
Abkant - Giyotin KesimCnc Hassas Plazma KesimGalvaniz KesimLazer KesimPlazma KesimSilindir BükümWater Jet Kesim

Silindir Büküm

Resimler
Silindir Büküm
 
Silindir büküm yöntemi sacların silindirler yardımıyla eğilerek bükülmesi prensibine dayanır. Birçok bükme çeşidinden bir tanesidir. Silindir büküm silindir makinası vasıtası ile gerçekleştirilir. Silindir büküm makinalarında eğme kuvvetinin derecesi makinanın kapasitesiyle doğru orantılı bir ilişki içerisindedir.  Bu orantı silindir büküm için üretilen makinaların farklı tasarımlarla üretilmesine neden olmuştur. Silindir büküm makinalarında dişli sisteme sahip entegre dişli mekanizmasıyla çalışan makinalar bulunduğu gibi hidrolik ünite sistemi ile çalışan silindir büküm makinaları da bulunur. Hidrolik ünite sistemi ile çalışan silindir büküm makinalarında bükme işlemleri 1 m ila 1.2 m aralığında gerçekleştirilebilmekte aynı zamanda saclar kaliteli bir şekilde bükülebilmektedir. Bu tip silindir bükmede 3 veya 4 vals söz konusudur. Bu valslar alt ve üste yerleştirilmiş olup silindir bükmenin hidrolik üniteye uygun biçimde kaliteli bükülmesini sağlar. CNC silindir bükme ürünlerinde hem elektrik hem de hidrolik açıdan gerekli güvenlik tedbirleri de alınmalıdır. Silindir büküm makinalarında uygulama ise düz bir plakayı kovan veya kutu adı verilen sisteme koyarak silindirik kesit haline getirme şeklinde işlemektedir. Silindir bükme işlemi 2 merdaneli, 3 merdaneli veya 4 merdaneli olarak gerçekleştirilebilmektedir. Silindir büküm işlemi düz bir plakanın silindir merdanelerin arasına sürülmesi şeklinde meydana gelir. Plakalar silindir merdaneler arasına sürüldükten sonra merdaneler belirli bir miktarda döndürülerek plakanın ilerlemesi sağlanır. Plakanın ilerlemesiyle silindir kesitler meydana gelir. 
 
Silindir Büküm Nerelerde Kullanılır
 
Silindir büküm hizmeti denizlere çakılan doğal gaz borularından, yüksek binalardaki su iletim borularına kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca camilerin çelik minareleri için gerekli olan çeliğin silindir şekline getirilmesinde kullanılır. Bu işlemler için büyük silindir büküm makinaları kullanılır ve hemen hemen hiç hata içermeyen büküm işlemleri yapılarak istenen kalitede ürünlerin üretilmesi sağlanır. Silindir bükümde çelik malzemeler bükülebildiği gibi alüminyum saclar ve paslanmaz malzemelerin kullanımı da oldukça uygundur. Silindir büküm işlemi alüminyum sac, çelik sac gibi malzemelerin kesim işlemlerinden hemen sonra uygulanır. Silindir büküm işlerinde çalışan personel ve kullanılan ekipman, makine ve teçhizatın işin niteliğine uygun olması hayati önem taşımaktadır. Silindirli makinelerin sac büküm işlerini yaparken makinelerde oluşan gücün tonlarca ağırlığında olduğu bilinmektedir. Silindir sac büküm makinelerinin ideal makineler olmaması ve uygulanan gücün ağırlığını kaldıracak kapasitede olmaması demek büyük bir felaket anlamına gelebilecektir. Bu nedenle sac büküm makinelerinin kesinlikle alanında en iyi markalardan olması ve kendisini ispat etmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde ölümlü kazalara neden olabileceği gibi iş yerinde büyük yıkımlara da sebep olacak kazalar meydana gelebilecektir.
 
Silindir Bükümün Avantajları
 
Silindir büküm makinalarında genelde halka şeklinde ürünler üretilmektedir. Oldukça güçlü ve etkili bir proses olması sebebiyle çok kalın ve oldukça dayanıklı olan çeliklerin bükülerek bağlantı noktalarında, boruların birleşim yerlerinde ve buna benzer birleştirme işlemlerinde kaynaklanarak kullanılması oldukça kaliteli ve uzun ömürlü bağlantılar sağlanmasına oldukça yardımcı olur. Sac bükümün avantajlı yönlerinden bir tanesi ise hazır ve işlenmiş demirin ya da alüminyum ve diğer paslanmaz malzemelerin başka işleme gerek duymadan şekillendirilebilmesi ve bükülebilmesidir. Bükülen malzemeden istenen özellikler silindir bükümde hassas ve hatasız bir şekilde sağlanabilir. Silindir bükümde çok küçük saclardan büyük saclara kadar geniş aralıktaki boyutlarda bükme işlemi yapılabilir. Bu avantajı sayesinde silindir büküm silindir şekline getirilmiş sacların kullanılacağı birçok alanda etkili bir yöntemdir. Ayrıca halka şeklinde ürünler üretilebilmesi sayesinde silindir büküm ürünleri sağlam olması gereken bağlantı noktaları gibi halkaların gerektiği yerlerde de oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir. 
 
Silindir Bükümle Hangi Malzemeler Bükülebilir
 
Silindir büküm yöntemi ile içi boş ve dolu olan çelikler, oldukça kalın ve güçlü çelikler, uzun boylu saclar,  kısa boylu saclar, geniş ve dar saclar, et kalınlığı ince olan malzemeler, et kalınlığı kalın olan malzemeler, alüminyum malzemelerin çoğu, alüminyum saclar, paslanmaz çelik saclar, diğer metallerden yapılmış paslanmaz malzemeler, camilerin minareleri için kullanılan silindirik veya halka şeklindeki çelikler, yüksek binalarda kullanılan su boruları, denizin içine döşenen doğalgaz boruları, petrol taşıma hattı boruları ve her türlü borunun halka şeklindeki bağlantı noktaları bükülerek elde edilebilir, hatasız ve uzun ömürlü bir şekilde kullanılabilir.
 
Hizmet Resimleri Silindir BükümSilindir BükümSilindir BükümSilindir BükümSilindir BükümSilindir Büküm